Nejlepší student 2013: Jakub Moravec, Karolína Rezková, Aleš Stejskal

Ocenění Nejlepší student 2013 bylo uděleno třem nejlepším studentům středních škol z České republiky. Jakub Moravec ze Smíchovské střední průmyslové školy, Karolína Rezková z Gymnázia Tišnov a Aleš Stejskal z Letohradského soukromého gymnázia převzali ocenění z rukou Mgr. Michala Urbana z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, starosty města Jičína a jednatele sponzorské firmy MICRORISC. Každý student získal prémii pět tisíc korun, deset tisíc pro svou školu a další sponzorské dary.

„Nejlepší student nemá pouze vynikající studijní výsledky, ale zabývá se širokým spektrem mimoškolních aktivit, je mnohostranný či výrazně výjimečný v určité oblasti a zajímavý jako osobnost. Často se společensky angažuje, zajímá se o umění, sport a dění kolem sebe,“ uvádí Vladimír Šulc, jednatel sponzorské firmy. Konkurence byla letos veliká. Soutěž byla poprvé otevřena pro více než třináct set středních škol celé republiky. Celkem bylo nominováno 168 studentů.

Na základě nominací ředitelů a pedagogů jednotlivých škol byli pětičlennou komisí vyhodnoceni tři Nejlepší studenti a jejich školy. Soutěžními kritérii jsou studijní výsledky, mimoškolní aktivity, výjimečnost studenta a vlastní text studenta na téma Proč stojí za to být dobrým studentem. „Chceme podpořit i školy, které vychovávají kvalitní studenty, a tím přispívají budoucnosti naší společnosti, konkurenceschopnosti a ekonomice státu,“ doplňuje Šulc.

Jako společnost s obrovským inovačním potenciálem chce MICRORISC s.r.o. ukázat studentům středních škol, že stojí za to být dobrým studentem. Proto byla v roce 2011 vyhlášena soutěž Nejlepší student. Proběhly již dva úspěšné ročníky soutěže, která veřejnosti představila zajímavé, mnohostranné a vyzrálé mladé osobnosti.

Autor: Adéla Slezáková v kategorii MICRORISC,

Tento web používá pouze technické cookies.