Češi na OpenStack Summitu v Austinu

Zástupci českých firem zabývajících se Cloud Computing a senzorickými bezdrátovými sítěmi se zúčastní konference OpenStack Summit v americkém Austinu (25. - 29. dubna 2016). Pro Českou republiku je významné, že na této odborné IT konferenci budou svá řešení a technologie prezentovat české firmy tcp cloud,  MICRORISC a Protronix sdružené v rámci IQRF Alliance. Společně zde předvedou zpracování a prezentaci dat z rozsáhlé bezdrátové sítě, které poběží i v přímém přenosu na Youtube.

OpenStack Foundation dvakrát ročně pořádá OpenStack Summit, na kterém se sejdou přední Cloud architekti a inženýři z celého světa, aby získali nové poznatky a zkušenosti. Je to největší IT událost v daném roce. Do této komunity patří přední IT firmy jako IBM, Hewlett-Packard, Fujitsu, AT&T, Huawei nebo třeba Yahoo.

Těšte se na přímý Youtube přenos, ve kterém budou IT experti zpracovávat a okamžitě prezentovat data z rozsáhlé bezdrátové mesh sítě senzorů rozmístěných a areálu Austin Convention Center (82,000 m2). Celý projekt stojí na cloudové platformě OpenStack společnosti tcp cloud, bezdrátovou technologii IQRF dodává česká firma MICRORISC a senzory CO2 česká firma Protronix.

"Tento příklad ukazuje sílu propojení cloudového řešení s bezdrátovou technologií IQRF. Během několika týdnů připravíte projekt pro sběr, zpracovaní, analýzu a distribuci téměř jakýchkoliv dat v prostorách mimořádně rozsáhlého kongresového centra bez kilometrů kabelů a složité instalace," říká Šimon Chudoba, jednatel IQRF Alliance.

Komplexní řešení na poli IoT - Smart City zde budou prezentovat Cloud architekti z tcp cloud spolu s Šimonem Chudobou z IQRF Alliance. Tým tcp cloud bude v rámci budovy kongresového centra sbírat data z dvaceti CO2 čidel, zpracovávat je, vizualizovat a poskytovat ostatním účastníkům v rámci navazujícího Hackathonu.

"Ve spolupráci s IQRF Alliancí jsme propojili dva rozdílné světy a vytvořili tak celosvětově unikátní IoT platformu, která může být využita jak pro chytrá města, tak i pro koncept Industry 4.0," uvedl jednatel tcp cloud Adam Skotnický.

Pokud máte zájem vidět tento projekt naživo, jste srdečně zváni na OpenStack Day Prague. Informace o konferenci, kterou pořádá tcp cloud ve spolupráci s OpenStack Foundation najdete na  openstackdayprague.eu.

Doplňující informace:

Společnost tcp cloud, a.s. která se zabývá problematikou Cloud Computing, je výrobcem vlastní distribuce tcp cloud (postaven kompletně na opensource) a komplexně řeší infrastrukturu IT ve firmách. Zástupci společnosti pravidelně prezentují nové technologie a řešení na OpenStack Summitech a mezinárodních konferencích.

Více na: tcpcloud.eu  a opentcpcloud.org

IQRF Alliance je mezinárodní komunita vývojářů, výrobců, systémových integrátorů, univerzit, vývojových center a business profesionálů využívajících bezdrátovou technologii IQRF. Technologie slouží k obsluze IoT a M2M komunikaci.

Více na: www.iqrfalliance.org

MICRORISC je česká firma zaměřená na výzkum, vývoj a dodávky technologií a komponent výrobcům elektroniky. Zaměřuje se především na výzkum a vývoj bezdrátových technologií, přes 10 let vyvíjí vlastní bezdrátovou technologii IQRF.

Více na: www.microrisc.com

IQRF® je komplexní technologické řešení umožňující výrobcům elektroniky inovovat jejich výrobek, poskytnout mu bezdrátovou konektivitu a volitelně i připojení ke zbytku světa přes Internet. IQRF je ideálním řešením bezdrátových „mesh“ sítí. 

Více na: www.iqrf.org

Česká firma Protronix s.r.o. provádí zakázkový vývoj a výrobu průmyslové elektroniky, regulace a řízení šité na míru, jednoduchá a promyšlená řešení s intuitivním a uživatelsky příjemným ovládáním a s velmi dobrým poměrem cena výkon.

Více na: www.protronix.cz

OpenStack Summit:

OpenStack Summit Austin: www.openstack.org/summit/austin-2016/

Záznam předešlého Openstack Summitu: www.youtube.com/watch?v=iEi_tRBhVH4

OpenStack Day Prague: openstackdayprague.eu

 

Kontakt:

Šimon Chudoba, CEO, simon.chudoba@iqrf.org, +420 777 571 699

IQRF Alliance s.r.o., Průmyslová 1275, 506 01 Jičín, www.iqrfalliance.org

Author: Adéla Slezáková in category IQRF novinky,

This website uses only technical cookies.