Nový bezdrátový produkt za pouhých 7 týdnů

Členové IQRF Alliance PROTRONIX, CIS a MICRORISC právě představili kompletní řešení pro sběr a vizualizaci dat ze senzorů měřících CO2, relativní vlhkost a teplotu vzduchu. Propojení bezdrátové komunikace IQRF, kombinovaného senzoru, cloudových služeb a ethernetové či GSM brány vzniklo během neuvěřitelných 7 týdnů.

Vývojáři jednoduše zapojili bezdrátový modul IQRF DCTR-52DA pomocí SIM konektoru do senzoru a jako komunikační rozhraní použili UART. Díky tomu pak provedli jen minimální modifikace hardwaru původního senzoru a prakticky nemuseli řešit úpravy komunikačního protokolu. Nový bezdrátový produkt vystavuje Protronix na veletrhu Amper a přijímá na něj objednávky.

CIS jako poskytovatel služeb IQRF Cloud rychle realizoval on-line grafy měření hodnot v reálném čase. Tím pádem si aktuální hodnoty kvality ovzduší může prohlédnout kdokoli a kdekoli. Vizualizace byla připravena pro měření kvality vzduchu na veletrhu Amper.

„Toto je krásný příklad jednoduché integrace bezdrátové technologie IQRF do elektronického výrobku. Spolupráce mezi členy IQRF Alliance nabízí velké možnosti propojení kompatibilních produktů, systémů a služeb. Členové nemusí vše vyvíjet sami, vzájemně propojují svá stávající a nová zařízení v bezdrátové síti,“ doplňuje Šimon Chudoba, jednatel IQRF Alliance. Díky jednoduchosti bezdrátové technologie a spolupráci v rámci aliance může být nový bezdrátový produkt uveden na trh za několik týdnů.

Sledujte video k novému produktu.

Publikováno:

Electronics Specifier

Electronics World

DPS-AZ

STECH

CIS

SOS electronic

Cidla.cz

Amper

Author: Adéla Slezáková in category IQRF novinky,

This website uses only technical cookies.