Představení otevřeného standardu IQRF® zaplnilo přednáškový sál na Akademii věd ČR

MICRORISC se jako partner podílel na festivalu Týden Akademie věd České republiky, a to odbornou přednáškou na téma bezdrátové sítě mesh a fungování nového otevřeného komunikačního standardu IQRF®. Zájemců o téma bezdrátové sítě, komunikace v IoT, mesh topologie a nové technologie se sešel plný přednáškový sál.

Zpřístupnění technologie v rámci otevřeného komunikačního standardu je završením téměř dvacetiletého výzkumu a vývoje. Možnost využít standardizovanou komunikační technologii IQRF se nově otevírá každému výrobci, který pro své výrobky potřebuje moderní a spolehlivou technologii pro připojení k IoT.

Unikátní česká bezdrátová technologie IQRF je ideální pro řízení osvětlení či vytápění rozsáhlých komplexů, průmyslovou automatizaci, senzorická zařízení a všude tam, kde je třeba minimalizovat náklady na údržbu. Hlavními benefity je průmyslová spolehlivost, maximální bezpečnost, dokonalé pokrytí problematických oblastí a energetická úspornost.

Týden Akademie věd ČR je největší vědecký festival v Česku. Zahrnuje přednášky, výstavy, akce na pracovištích, workshopy, dokumentární filmy, exkurze, besedy a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Letošní již 23. ročník proběhl na 22 místech republiky, konalo se více než 450 akcí a účastnilo se jej dle předběžných odhadů přes 25 tis. návštěvníků. Děkujeme za tak velký zájem o naši přednášku. Její záznam můžete shlédnout zde.

Fotografie a zdroj informací zde: https://www.avcr.cz/cs/o-nas/Z-Akademie/Festival-Tyden-Akademie-ved-prinesl-zajimavosti-z-oblasti-vedy-a-vyzkumu-00001/.

Author: Adéla Slezáková in category MICRORISC,

This website uses only technical cookies.